2014-07-04

De ce nu ne plictisim de nunti

Nuntile. O traditie intens raspandita, regasita in toate culturile. Pentru noi, in ciuda faptului ca organizarea acestora reprezinta obiectul principal de activitate, fiecare nunta este un eveniment cu totul deosebit. Si nu o spunem ca pe un simplu cliseu.

Planificarea oricarei nunti presupune un intreg proces compus din etape care ofera unicitate rezultatului final. Intotdeauna incepem de la concept. La prima intalnire cu viitorii miri trasam impreuna directia pe care o va urma evenimentul. Fiecare dintre ei ne impartaseste gusturile, dorintele si asteptarile adaptate la personalitatea sa. Apoi, realizam un fel de "profil" al cuplului si venim cu sugestii.




Dupa ce ajungem la un punct comun cu mirii, noi, echipa EnRose, incepem sa punem la bataie spiritul creativ, priceperea in arta decorarii si profesionalismul in ceea ce priveste planificarea propriu-zisa a ocaziei. Rezultatul este intotdeauna peste asteptarile mirilor si chiar si peste ale noastre. Asta pentru ca niciodata nu spunem "e suficient". Incercam cu fiecare nou proiect sa ne auto-depasim, sa evoluam, sa devenim mai buni, mai priceputi, mai intelepti si mai puternici.

Un aspect important al organizarii evenimentelor, in mod deosebit al organizarii nuntilor, este faptul ca aproape de fiecare data ocazia va fi celebrata in jurul unei tematici. Iar aici avem ocazia sa excelam la capitolul inventivitate.

Cand primim ca "tema pentru acasa" conturarea unui eveniment in functie de o anumita tematica, ne strangem toti in atelier unde organizam, langa un ceai cald servit din cescute de portelan si cativa biscuiti cu unt, o sesiune intensa de brainstorming, in cadrul careia fiecare dintre noi asterne pe hartie sau striga in gura mare fiece gand care ii trece prin cap cu privire la subiectul dezbatut, oricat de aberant ar parea.

Ne amuzam copios, uneori ne contrazicem, facem o adevarata dezbatere, dar intotdeauna la final ramanem cu idei minunate, care de cele mai multe ori impresioneaza clientii prin autenticitatea si ingeniozitatea lor. In timpul acestor sesiuni de brainstorming, ne folosim de computere, pensule, creioane, pistoale de lipit, fundite, orice ne sta la indemana si ne poate aduce un strop de inspiratie.




Si daca tot am adus vorba de nunti tematice, va impartasim cateva exemple de care ne amintim cu drag. Una dintre cele mai interesante a avut loc toamna trecuta si a fost construita in jurul temei de inspiratie marina. De-a dreptul spectaculoase au fost aranjamentele realizate din flori ce aduceau aminte de nuantele regasite in mari si oceane, cu elemente specifice, cum ar fi scoicile, nisipul si stelutele de mare, construite in jurul unor boluri cu apa in care innotau cate doi pestisiori aurii.



O alta tema demna de amintit a fost cea a Parisului, oras drag noua ce ne inspira in fiecare zi. Un element specific parisian au fost cartonasele ce anuntau numele meselor care pe langa faptul ca purtau denumirile celor mai impresionante locuri din Paris, erau decorate cu detalii de inspiratie burgheza, iar suportul pe care acestea au fost fixate fiind decorat cu elementul numit „fleur de lis", un crin stilizat, ce a fost prezent pe steagul Frantei pana la Revolutia din 1789. Cu alte cuvinte, cand primim ca „tema" o tematica anume, avem grija sa o respectam pana la cele mai mici detalii.



Ar mai fi multe de povestit, dar timpul este scurt, iar colegii ma asteapta la o noua sesiune de biscuiti si brainstorming, de data aceasta pe tema calatoriilor, asa ca va invit sa descoperiti singuri pe pagina noastra de Facebook alte minunatii pe care le-am construit impreuna cu cateva perechi de miri deschisi catre inedit: https://www.facebook.com/EnroseFloralDesign


Un articol scris de Oana Costinas pentru EnRose
Acesta articol a aparut si pe ViitoareMireasa.ro