2015-12-09

Sarbatori fara stres. enRose dezvaluie secretul

Cantecul spune ca sarbatorile de iarna sunt cea mai minunata perioada a anului; cadouri, veselie, ganduri bune pentru cei dragi, in plus apropierea mult asteptatei vacante. Cu toate acestea, sociologii afirma ca in luna decembrie nivelul de stres al oamenilor creste in mod considerabil, din cauza presiunii alegerii darurilor.   

Ceea ce poate parea doar un moft al societatii occidentale este de fapt o realitate pe care am experimentat-o fiecare dintre noi. Presiunea alegerii cadoului potrivit nu se rezuma doar la membrii familiei, care ar putea tolera un dar simbolic, oferit din dragoste, ci mai ales la cercul extins de cunostinte pe care il avem.  

Dorinta de a confirma aprecierea pentru o anumita persoana sau multumirea adusa alteia se contopeste cu un buget prestabilit, dar mai ales cu oferta pietei. Nu este un secret pentru nimeni faptul ca in luna Craciunului rafturile cu produse minunate se golesc de la ora la ora, lasandu-ne de multe ori dezamagiti si descumpaniti fata de cadoul pe care l-am ratat.  

Darurile pentru persoanele tangente vietii noastre trebuie sa urmeze un protocol pe care il mentinem pana in zilele noastre, in ciuda multor bariere ce s-au daramat. Astfel, un cadou pentru colegi, clienti sau orice alta cunostinta trebuie sa fie suficient de neutru incat sa transmita intentiile bune pe care le avem, fara a invada spatiul personal al persoanei. O cercetare prea atenta a pasiunilor unei persoane indepartate poate parea nepotrivita, chiar suspicioasa; in orice caz, nerecomandata de bunul cod al manierelor.   

Ce ne ramane de facut in acest caz? Un aranjament de sezon realizat cu mult gust este intotdeauna o optiune binevenita, intrucat orice spatiu – de la cel personal, de acasa, la birou - este decorat in spiritul sarbatorilor de iarna. Iata recomandarile no
astre.(Continua articolul)