2014-12-07

Pantone a decis: Marsala este culoarea anului 2015


Pantone Inc. este o companie cunoscută pentru sistemul de potrivire Pantone (Pantone Matching System), utilizat în diverse industrii, în primul rând imprimare, și câteodată la fabricarea de vopsea colorată, țesătură și materiale plastic.
Designerii așteaptă cu nerăbdare anunțul din decembrie privind “Culoarea Anului”, dat de Pantone, prezicând nuanța ce urmează a fi omniprezentă în anul următor. Culoarea anului 2015, prezentată joi, este Marsala — un maro-roşcat adânc. Totuși, există unele critici care în privința acestei culori, unii văzând mai multe roşu decât maro.
Sursa foto: www.adweek.com
 
Sursa foto: www.adweek.com
 
Numită după vinul cu același nume, culoarea Pantone a anului 2015 este o culoare bogată şi robustă, care provoacă o stare de spirit rafinat-încă-pământesc. Și spre deosebire de nuanța de violet de anul trecut, umbra pământească a luat o atitudine inconfundabil consistentă.
Directorul executiv al Institutului Pantone Color a vorbit într-un comunicat de presă. "Acest ton consistent, dar elegant este universal atrăgător şi se încadrează cu uşurinţă în toate domeniile precum modă, frumusețe, design industrial, mobilier, design interior."
Sursa foto: Pinterest
 
Această culoare ne aduce încă de pe acum inspirație și abia așteptăm să o folosim în designul floral la evenimentele din anul ce urmează. Suntem convinși că și cei cu care vom lucra vor merge spre această nuanță în alegerile lor, fiind în pas cu tendințele internaționale, mai ales doamnele și domnișoarele care pun mult accent în a alege ceea ce este "la modă".
 
Sursa foto: Pinterest
 

Sursa foto: Pinterest
 
Despre culoarea anului în fashion a scris și prietena noastră Luiza Olteanu, un articol de actualitate care poate fi accesat la http://rebrandyourself.ro/culoarea-anului-2015/ 



Niciun comentariu: