2015-03-09

Semnificatia florilor de primavara

     
     Semnificatia florilor este mai putin cunoscuta, cu atat mai mult povestile care au stat la baza aparitiei lor. Ne-am propus sa impartasim cu voi simbolistica florilor de sezon si incepem cu acest articol prin a ilustra putin din aceste lucruri pentru lalele, narcise, ghiocel, frezii, zambile si cale.

     Lalelele i-au inspirat pe primii poeti persani si au fost alese simbolul national al Imperiului otoman, reprezentand abundenta si indulgenta. Forma de „turban” exprima de fapt originea lor. 
     Ca semnificatie, ele infatiseaza iubirea perfecta, faima, iar in functie de culoarea lor, lalelele prind alte intelesuri. Astfel, daca daruiti sau primiti lalele galbene, acestea vor fi aducatoare de ganduri vesele si soare. Lalelele albe reprezinta respectul si iertarea, iar cele rosii iubirea adevarata. Culoarea purpurie transmite demnitate regala, in timp ce o lalea pestrita semnifica ochi frumosi.      


     Narcisele au fost botezate dupa un personaj mitologic grecesc, un pastor chipes care s-a indragostit de propria reflexie din helastau si s-a inecat incercand sa prinda spiritul. Floarea a devenit astfel simbol al egoismului sau al iubirii excesive de sine. Prin urmare, ele simbolizeaza egoismul, iubirea de sine, un caracter nestatornic, patriotism. In Orient, narcisa galbena este un simbol al belsugului si al norocului.


       Ghioceii reprezinta speranta, pentru ca infloresc iarna.

     Ca si florile de mai sus, frezia ne vesteste si ea sosirea primaverii, simbolizand nevinovatia, increderea, prietenia, dar si inocenta.

       Si pentru ca primavara infloresc si calele cele elegante,  amintim ca semnificatie a lor puritatea si corectitudinea, aceasta fiind o floare ce emana rafinament.

       In ceea ce priveste zambila, aceasta era o floare dedicata lui Apollo, zeul soarelui si al artelor. Este un simbol al jocurilor si al indraznelii. Stiati ca zambilele de culoare rosie reflecta latura jucausa a unei persoane ?

      Desi foarte putini sunt cei cunoscatori ai limbajului floral, florile au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru a transmite sentimente precum cele de iubire, bucurie, pasiune, prietenie, tristete sau de speranta.
       Fie ca doriti sa transmiteti un mesaj sau sa creati o poveste in jurul buchetului oferit, vom manui cu drag aranjamente armonioase potrivite oricarei ocazii.


                    P.S. : Ce sentimente vreti sa transmiteti primavara aceasta? 





     Articol scris de Moldoveanu Marta-Adriana


Niciun comentariu: