2012-05-02

Le Royal Wedding (Insir-te margaritare)

Punctul de pornire este buchetul de mireasa al printesei Kate Middleton. Dincolo de armonia perfecta pe care a creat-o cu broderia de pe rochie, simbolistica florilor din buchet spunea povestea miresei, fiecare soi de planta din care a fost creat buchetul avand o simbolistica:

- margaritarele simbolizeaza modestie si puritate. Incepand cu Evul Mediu, margaritarele au inceput sa faca parte din buchetul traditional al mireselor
- zambilele albe simbolizeaza copilarie si inocenta
- garofitele (sweet Williams) semnifica vitejie, dar mai presus de acest simbol, denumirea in limba engleza a plantei nu mai suporta niciun comentariu
- in Anglia iedera era considerata divinitatea feminina. Iedera este deseori asociata in literatura cu loialitatea, prietenia, iar altii o asociaza chiar cu dragostea si atasamentul. In alte tari este considerata simbolul feminitatii, senzualitatii si fertilitatii, iar dovada este chiar buchetul de mireasa al printesei Kate Middelton, in care printre altele se regaseste “divina iedera”.
- mirtul simbolizeaza speranta si iubire si este o planta traditionala in buchetele familiei regale, incepand cu nunta reginei Victoria din 1845.



Avand in vedere ca unele soiuri de plante nu se gasesc atat de usor, ne-am gandit la variante inlocuitoare si am optat pentru lisiandru Excalibur Pure White, Lathyrus alb (Sweet bean) si flori de Bouvardia Royal Daphne Supreme, iar margaritarele au fost in centrul atentiei. Nu va pot descrie in cuvinte parfumul fin de lacramioare combinat cu cel al Lathyrusului.







Pentru buchetul nasei am mers pe aceeasi forma curgatoare in nuante de mov ale lisiandrului (de la lila la movul intens, regal) si Lathyrisului, din care se iveau fire de margaritar. 








Pentru unitatea cromatica, picuri de lumina alba pe o sfera mov, in jurul careia se rotete un satelit de margaritare. Cercul, o curba inchisa perfecta care revine mereu asupra ei insasi, simbolizeaza infinitatea, integralitatea si unitatea. Ca simbol crestin, regasim cercul in inelele de logodna si de casatorie. Schimbul inelelor de cununie reprezinta legatura sacra, eterna, spirituala dintre un barbat si o femeie.










Aranjamentul pentru masina mirilor pastreaza forma buchetului, doar ca este realizat din orhidee albe - flori mult mai rezistente, fiindca trebuie sa luam in considerare vreme calduroasa de afara si transportul.



Un comentariu:

Vilhelm man spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.