2008-08-10

Distractie = Relaxare?

Pret 30 lei

Din ce in ce mai multa lume confunda distractia cu relaxarea. Cand vine weekendul iti propui sa faci tot ce n-ai apucat sa faci in timpul sapatamanii.


Alegi sa dai forfota meetingurilor, trainingurilor, conferintelor, rapoartelor etc. pe agitatia filmelor, cititului, cluburilor, deplasarilor, picnicului/ "gratarului" si asa mai departe.


In loc sa fugi de la un termen limita la altul, o zbughesti la mare, inghiti inghesuiala si nervi, iar luni te intrebi de ce ai cearcane si esti asa de obosit/a.


E simplu, pentru ca nu te-ai relaxat.


Relaxare e atunci cand fluxul ideilor se calmeaza, cand nu iti mai zboara prin minte ce ai de facut, cu cine trebuie sa te vezi, ce contract mai ai de semnat, cand sa faci piata si sa duci sacoul la curatatorie si lista ramane vesnic deschisa. Niciodata nu se termina, oricat de mult muncesti, oricate faci, mereu raman si mai multe de facut. E ca linia orizontului, ti se pare ca te apropii de ea, dar...


Sa inveti sa te relaxezi e cel mai greu, dar adac reusesti macar un minut sa opresti cavalcada gandurilor, in acel minut te energizezi cat in opt ore de somn.

Niciun comentariu: