2011-01-12

Craiasa zapezilor

Pentru decorarea holului unei scoli din Bucuresti cu ocazia sarbatorilor de iarna, am ales ca tema "Craiasa zapezilor" dominata de culori ca alb si argintiu si cu accente de rosu. In brad am folosit craciunite si fluturi argintii, bulgari de zapada, cateva globuri din organza si mere rosii ici-colo, funde diafane si zanele zapezilor. Au mai poposit in taramul fermecat si cativa ingerasi cantand la harpa pentru a intregi atmosfera de poveste.


La geam, o ghirlanda din brad artificial decorata cu elemente folosite si in brad, plus turturi zgribuliti si fulgi grei de zapada pentru a sugera ideea de taram inghetat. Brrr!
Pe pereti am atarnat doua coronite.
Câţiva fulgi de nea cădeau, dar unul cel mai mare dintre toţi, a rămas întins lângă ghiveciul unei flori. Fulgul de nea creştea mare, din ce în ce mai mare, într-un final se transforma intr-o tânără domniţă, îmbrăcată in voal alb din cel mai fin, brodat cu milioane de stelute. Era atât de frumoasă şi de delicată, incat copilul o lua de la geam si o aseza in varful bradului: Craiasa zapezilor trona cu bunatate peste toate.

Cei mici au fost cei mai incantati:

"Sa fie iarna! Sa fie ger si omat! Sa fie bine! Asa am invatat noi de la copiii din Scoala Nr. 117 si pentru ca ne sunteti dragi va transmitem mai departe invatamintele.

Era printr-un decembrie care numai a Craciun nu aducea cand am intrat in lumea de basm, de sarbatoare si de taina a copiilor si ne-am straduit cum am stiut noi mai bine sa le faurim un taram inghetat si frumos, in care sa se joace de-a.. copilaria.

Au fost alese si construite cu maiestrie ghirlande de brad, cu turturi si fulgi grei si pufosi de zapada si trairi dintre cele de sarbatoare.

Si cine e oare mai aproape de sufletul copiilor iarna daca nu Craiasa Zapezii insasi? Asa ca am rugat-o respectuos si fierbinte sa fie buna sa troneze o vreme in varful bradului. A acceptat cu bucurie. Cum altfel putea sa faca daca rugamintea a venit tocmai de la craiasa care a faurit acea lume minunata la scoala si care in fiecare zi ii asteapta la biblioteca pe copii cu un zambet cald si o poveste de citit?"

Niciun comentariu: