2011-10-17

Targ de toamna cu dichis

Uite ca a venit si toamna, iar Targul de toamna boieresc a fost un prilej bun de a-i celebra roadele.

EnRose a participat cu aranjamente florale cu aer nostalgic de toamna, unele in reinterpretari ale motivelor traditionale romanesti, unele cu tenta voit rustica in panere, cufere si cosulete impletite. Ne-am gandit la niste armonii florale cu parfum de amintiri din care reiese ancestralul romanesc, ca o reiterare a valorilor traditionale. Ni s-a alaturat si o colaboratoare de-a noastra de la CadoulTraditional.ro, doamna Oana Cojocaru, care a venit cu suveniruri autentice romanesti, ii si brauri brodate manual, arta lemnului, icoane pictate, totul pentru a crea o unitate in mesajul pe care am vrut sa il transmitem. Toate pot constitui cadouri cu suflet si cu semnificatii pentru cei dragi, legate cu panglica tricolor, mai ales daca printre acestia se gasesc si oameni de alte nationalitati. Spatiul a fost unul prielnic, fiind vorba de Muzeul Taranului Roman.

Prin invitatia la acest targ am vrut sa propunem un mod foarte placut de petrecere a sfarsitul de saptamana si un mod de imbogatire culturala. Cei prezenti puteau chiar sa dea o fuga si la reimproaspatatul Muzeu Antipa, sau la Muzeul Satului mai la vale!

Au scris despre eveniment:
Cei care au scris "au batut saua" pe partea gastronomica, deloc de neglijat de altfel, poate si prin profilul site-urilor indreptate in aceasta directie culinara. Erau chiar multe delicatese pe acolo, am incercat cateva specialitati...raiul meu! Regina trufa era prezenta si trona peste preparatele din "aurul negru". Papilele mele gustative se bucura de fiecare data de intalnirea cu dulceturile fine in combinatii naucitoare de la Yveline, si ei prezenti la acest targ. Am ramas impresionata si de o piftie de curcan, cu oua de prepelita si bine condimentata si aromata. Atmosfera ma ducea cu gandul la targurile franceze locale, asa cum sunt descrise cu savoare de scriitorul Peter Mayle in aventurile lui prin Provence. Francezii sunt recunoscuti ca fiind obsedati de mancare si ca reusesc sa faca din fiecare pranz o mica sarbatoare. Nici romanii gurmanzi nu sunt departe.

Chiar imi era dor sa particip la un targ. Se creaza o energia specifica, intre expozanti si vizitatori, intre noi si alti producatori. E un prilej bun de noi oportunitati, obtii un feedback al produselor tale, vezi care merg si care nu (testezi piata pe un esantion de oameni targetati) si, totodata, studezi competitia. Unii participanti se pregatesc mai mult, altii mai putin. Unii se dovedesc a fi foarte prietenosi si saritori. Unii au abilitatile de comunicare si vanzare dezvoltate, au simtul umorului. E o experienta din care avem cu totii de invatat!



Niciun comentariu: