2014-12-07

Spune DA Designului!

 
Când mi s-a propus să scriu un articol pentru revista „Business Woman”, care este dedicată femeilor de afaceri de succes, m-am tot gândit la subiecte care ar putea să prezinte interes pentru aceste doamne care, chiar dacă se dedică vieţii profesionale, nu uită de viaţa personală.
 

Astăzi mă simt inspirată şi vreau să vă povestesc despre designul floral şi de eveniment. Designul implică deopotrivă emoţie şi raţiune, astfel încât cele două emisfere cerebrale să conlucreze organizat pentru a desăvârşi lucruri ce ne ancorează în prezent şi au toate şansele să ne prefigureze viitorul.
 
Designul de eveniment nu este o sintagmă pretenţioasă, ci este rezultatul logicii armonioase a designerului care s-a gândit meticulos la nevoile clientului său. Considerat un etalon al creativităţii pentru că ceea ce a creat este materializarea unei idei sau a unui vis, designerul încearcă să facă lucrurile mai frumoase şi mai utile transmiţând emoţii estetice.
 
Lumea designului floral oferă un peisaj uimitor de bogat şi nenumărate surse de creaţie, iar atunci când există o combinaţie eclectică între un suflet artistic şi un simţ pentru afaceri se poate forma un concept cu adevărat unic. O pasiune pentru flori şi un spirit creativ liber de cele mai multe ori nu sunt suficiente. Cei mai buni designeri florali au o bază solidă de cunoştinţe şi de studii în domeniu, dar şi o dorinţă continuă de formare şi dezvoltare profesională, care îi diferenţiază de amatori şi începători. Rezultatul final este acela de a promova cunoaşterea, care va conduce atât la crearea unor modele florale comerciale, cât şi la pregătirea unei afaceri de design floral caracterizată prin etică, profesionalism şi implicare totală pentru ca visul să devină realitate.
 
Prin călătoriile mele în străinătate cutreier florăriile şi magazinele de bricolaj, particip la workshopuri inspiraţionale şi urmăresc tendinţele internaţionale învăţând de la cei mai buni designeri florali – Gregor Lersch, Per Benjamin, Tomas de Bruyne, Paula Pryke, Niels van Hemert, Ben Clevers.
 


 

 
 

Pasionată de tot ceea ce este frumos şi creativ, am reuşit să insuflu aceste valori şi afacerii pe care o deţin, bazându-mă tot mai mult pe conceptul de design floral şi dorinţa de a transforma afacerea în ceva mai mult decât o florărie. Am diversificat gama de servicii, firma ocupându-se acum şi de organizări de evenimente, în special de organizarea nunţilor.
 
Wedding design
Aţi găsit persoana alături de care să spuneţi „Da” şi doriţi să acordaţi atenţia cuvenită marelui eveniment? Chiar dacă eşti absorbită de tumultul cotidian de a mânui afacerile proprii, îţi doreşti să fii în faţa altarului alături de viitorul tău soţ şi să vă distraţi pe cinste într-o ambianţă de neuitat.
 
Nunta ta trebuie să fie un eveniment pe care ţi-l vei aminti toată viaţa. Va fi o ceremonie cu o eleganţă clasică, una rustică sau una elaborată şi extravagantă? Indiferent de ce tip de nuntă îţi doresti, un lucru este cert: nunta ta va fi originală!
 
De ce să colaborezi cu un florist profesionist? Florile sunt o parte vitală din orice nuntă. Aranjamentele corect concepute şi buchetele de flori o pot schimba complet şi au rolul de a potenţa ambianţa. Studiile au dovedit că florile afectează oamenii în mod pozitiv şi creează o atmosferă deosebită, adăugând culoare, textură, parfum şi stil.

 
 
Mirii pot porni în alegerea temei de la plăceri comune, mici pasiuni care le sedimentează relaţia, cum ar fi călătoriile, elemente din cultura ţării unde au petrecut o vacanţă de vis, etc. Crearea unui concept unic, croit sur mesure pe personalitatea clienţilor, implică şi partea de consultanţă pe întreaga durată a pregătirilor. Comandarea florilor de nuntă nu este ceva ce faceţi în mod frecvent şi atunci apelarea la sfatul unui specialist poate face ca experienţa să fie de succes şi, mai ales, foarte plăcută.
 
Schemele de culori pentru nunţi urmează întotdeauna tendinţele din modă. Doar ce au defilat pe podiumurile internaţionale şi în toate revistele de modă ultimele colecţii, şi le şi regăsim în elementele de decor. Gama cromatică este cea care atrage, înainte de toate, atenţia privitorului şi aceasta este variată, de la culori neon la combinaţii pastel cu tonuri neutre, cu accente de sidefiu şi auriu-pal.
 
Nunţile tematice se poartă de mulţi ani şi farmecul lor stă în faptul că sunt croite pe personalitatea mirilor. De exemplu, am organizat o nuntă tomnatică foarte frumoasă, învăluită în aroma cafelei. Coffee theme wedding a fost ideea miresei, gândindu-se că amândoi îndrăgesc foarte tare cafeaua, dar şi că ea a fost cerută în căsătorie… la o cafea.
 
 
 
 
Printre proiectele noastre recente se numără şi colaborarea cu designerul Agnes Lukacs pentru a pune în scenă conceptul de Origami Heart Wedding: decoraţiuni florale, mărturii, place carduri, buchete, toate completate de inimioare origami în culori tari de roşu, fuchsia, mov, verde închis, verde deschis. Tema origami poate fi reinterpretată şi la evenimentul tău, fie că este vorba de un buchet din flori origami sau aranjamentele sălii. Trebuie însă să ştii că această artă japoneza a plierii hârtiei este extrem de elaborată şi nu poate fi lăsată pe mâna oricui.
 
De asemenea, un trend foarte utilizat este cel reprezentat de decoraţiunile organice în care se îmbină ramuri de corylus, coaja de copac, secţiuni transversale în lemn, care spun deja o poveste prin circumvoluţiunile aferente numărului de ani. Pe această bază se ornează cu orhidee pentru un look sofisticat şi modern, sau plante suculente, grâu încolţit, şi putem vedea chiar o reîntoarcere în scenă a garoafelor.
 
Câteva teme pertinente pentru o petrecerea memorabilă? Enumăr doar «Paris – La vie en rose», La Belle Epoque cu aer retro, un setting spectacular reprezentând lumea acvatică şi plajele însorite, vacanţa în Provence cu parfum de lavandă, Marie Antoinette, Alice în Ţara Minunilor sau tradiţionalul rustic românesc cu un spin-off elegant.
 
Senzorial, vizual, olfactiv, flair artistic
În proiectele noastre folosim asimetrii şi ne jucăm cu contraste în căutarea perfecţiunii folosind un spectru larg de la delicat la extravagant – idei care au aceeaşi bază, dar care ajung la rezultate diferite şi surprinzătoare. Ne interesează în permanenţă ce este nou, ce se întâmplă şi unde să găsim ceea ce avem nevoie pentru a transforma totul în realitate.
 
Avem un portofoliu complex, alcătuit cu pricepere din buchete, aranjamente florale pentru masă şi decoraţiuni florale care să iţi capteze intreaga atenţie. Chiar dacă este vorba de cele corporate sau de cele pentru evenimentele in familie, decoraţiunile noastre işi păstreze fidelitatea sub semnătura Enrose, fiind in acelaşi timp inovative şi originale.
 
 
 
Imi doresc să va fi oferit hrană pentru suflet, ca o pregustare imbietoare pentru atunci cand vreţi să savuraţi cele mai frumoase momente din viaţa voastră intr-o ambianţă desăvarşită.

Adina Filculescu, Enthusiast entrepreneur, floral design lover, making events hapen, EnRose
 
 
Articol realizat pentru Business Woman Magazine, care poate fi accesat  la http://www.businesswoman.ro/ro/index.php?p=articol&a=2868
 

Niciun comentariu: