2010-12-23

Sa nu te uiti pe gura cheii...

...sa nu il sperii...sa vina iar, an de an, si anul asta si la anul! In noaptea de colinda vie, cand stelele inghetate stralucesc pe cer, si din munti iarna vine cu zanganit de clopotei, se simte caldura vorbelor si aburul iubirii aduse de Mosul Batran. E seara minunilor, a visului si a sperantei. E seara cand cineva drag tie iti va pune sub brad dragoste, bucurie si incredere. E seara cand cuvintele sunt putine, iar gesturile sunt pline de intelesuri. E seara cand supravietuim nu datorita grijii ce ne-o purtam, si datorita iubirii celorlalti. E seara tacerilor ce vorbesc.

Sa nu uitam sa fim copii. Sa nu uitam de noi, de cei ce ii iubim si ne iubesc si sa mai credem si anul asta in minuni. Inchide ochii si viseaza, maine vei gasi acolo dovada iubirii. Si daca nu e nimeni care sa-ti picure dragoste sub brad, pune tu o petala, o crenguta, o urma a ceea ce consideri tu ca te reprezinta: amintiri, lacrimi, vorbe, plans, hohot de ras. Mosul va veni daca nu uiti sa crezi in el si daca ai inima de copil...sa nu faci zgomot, sa nu te uiti pe gaura cheii, e aici...presara dragoste in viata ta.

Ce va doresc eu de Sarbatori? Putina rabdare, multa liniste sufleteasca, un strop de ingaduinta, ceva intelepciune si credinta ca de Craciun totul este posibil. Miracolul poate avea loc chiar langa voi, iar dorintele imposibile devin realitate.


Craciun fericit!

Niciun comentariu: